Licht!

De Theresiakerk is (meestal) dicht. Maar wat loopt de voorbijganger, die bij haar binnen zou willen kijken, mis?

Sinds de kringloopwinkel verdwenen is, kunnen wijkbewoners nog maar af en toe naar binnen. Op onregelmatige dagen is de kerk open, wanneer de huidige gebruiker haar deuren open zet.

Maar áls je naar binnen kan, er rondloopt, en de ruimte op je in laat werken, zie je wat de Theresiakerk de bezoeker geeft – ruimte en licht!

De twee architecten, S.B. van Sante en Nicolaas Molenaar (een van de belangrijkste leerlingen van Cuypers), hebben gespeeld met vormen die een indrukwekkende ervaring van ruimte en licht geven. Om dit aan iedereen te laten zien een eerste deel van de indrukwekkende fotoserie die Loes van Beek maakte.

Kijk en voel de rust die van de ruimte en het licht uitgaat…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie

2 gedachten over “Licht!

  1. erg mooie foto’s, geeft mooie zicht vooral nu er weer ruimte is. Ik ben erg betrokken omdat mijn ouders, broers en zussen hier naar de kerk gingen, mijn broers en zussen zijn er ook gedoopt. Periode 1934 – 1946, mijn vader was filiaalhouder slijhterij Van Vliet Apeldoornselaan. Ikzelf ben geboren in Amsterdam (na verhuizing gezin na de oorlog). Ik hoop dat de kerk (gebouw) blijft

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s