Impressies

Kunst in de kerk

In een kerk is altijd kunst – bedoeld om de ruimte haar sfeer van bezinning te geven. Al is alles wat los stond (banken, kandelaars, enzovoort) uit de Theresiakerk verwijderd, veel van de kunst is er nog, omdat ze bestaat uit beelden en muurschilderingen, smeedwerk en herinneringsstenen.

Wat vindt u, zou de kerk niet eigenlijk open moeten zijn, zodat buurtbewoners van deze bijzondere beelden kunnen genieten? Kijk maar eens mee, dan ziet u verbeeldingen van engelen, heiligen, de lijdensweg van Christus, wijnranken, en rozen (van Theresia?)…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Alle foto’s in bovenstaande slide-show gemaakt door Loes van Beek.

 

Theresiakerk in de sneeuw!

Het is maar eendagssneeuw, maar die leverde toch direct een paar mooie plaatjes van de kerk op!

img_20190122_132856791_hdr

Het schip, van de zijkant.

img_20190122_132419870

De aanloop vanaf de Albert Heijn.

 

Theresiakerk by night I

Met dit maanlicht… wat een bijzondere plek. De kerk staat omringd door groen en vormt het hart van de kring van woningen eromheen.

teresiatoren 01
Foto Marc Tangel

Theresiakerk by night II

Veel bewoners, zo is in diverse stukken te lezen, vinden de Theresiakerk donker en de ruimte eromheen een unheimische plek. Dat is begrijpelijk, omdat de bankjes verwaarloosd zijn, het groen nog maar nauwelijks onderhouden wordt, en de ruimte niet goed verlicht en ingericht is. Stel je de kerk eens voor met zacht spotlicht erop in de nacht, en nieuwe gezellige zitjes en goed verzorgd groen?

 

Advertentie