We zijn er bijna…

De Commissie Ruimte

Afgelopen woensdag, 20 november was dan eindelijk de zitting van de Commissie Ruimte van de Gemeenteraad, waarin de alternatieve plannen voor de Theresiakerk (zie vorige blogpost) en de reactie van de wethouder daarop besproken werden. Tot onze vreugde en voldoening, kwamen alle partijen tot de conclusie dat er bedenkingen zijn bij sloop van de Theresiakerk en de nieuwbouw van een supermarkt ter plaatse. Het levendige debat is hier terug te zien. Diverse media, Omroep West, de Telegraaf, het AD, allen berichtten ze over deze zo lang onmogelijk geachte uitkomst.

De argumenten

Gevaarlijke verkeerssituaties, het verdwijnen van groen en bomen, verlies van een gebouw vol herinneringen voor een 13-in-een-dozijn-nieuwbouw, investeren in de samenhang van de wijk; er waren véél argumenten van zowel insprekers als raadsleden. Er waren ook nieuwe gezichten, een wetenschapper van de TU Delft (voormalig wijkbewoner) bracht in dat het concept supermarkt snel achterhaald raakt, en dat hybride zonnecellen op het dak van de kerk het Escamp-bad makkelijk zullen kunnen verwarmen. De ontwerpers van de twee alternatieve herbestemmingsplannen spraken ook in.

Enne, wat betreft supermarkten… onze kinderen zullen met verbazing in de geschiedenisboeken lezen hoe grote vrachtwagens de – steeds drukker wordende – stad inreden en klanten met hun auto diezelfde stad doorreden naar de supermarkt, in plaats van fijnmaziger distributie door schone en kleine voertuigen. Die kant gaat het natuurlijk op, om onze wijken mooi en leefbaar te houden.

De Gemeenteraad a.s. donderdag

Voorlopig staat ze er dus nog, onze geliefde Theresiakerk. Maar we zijn er nog niet. In de gemeenteraad moet het besluit van de Commissie Ruimte bekrachtigd en uitgewerkt worden. Dat gebeurt aankomende donderdag, vanaf 17.00.

Dan zal het voorstel van de commissie (het niet afgeven van de Verklaring van Geen Bedenkingen m.b.t. het nieuwbouwplan) aan de gemeenteraad voorgelegd worden. Gemeenteraadsvergaderingen zijn altijd publiek, dus ieder die de kerk een warm hart toedraagt, is van harte welkom! Inspreken kan ook, dat meld je bij griffie@denhaag.nl – let wel op – dat moet tot vier uur vóór de vergadering.

We gaan er weer voor, aanstaande donderdag!

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s