Wat gebeurde er in 2016?

Bij bijna elk gesprek met buurtbewoners viel het op – zovelen wisten niet dat er sloop plannen waren, en die het wisten, dachten dat er niets meer aan te doen was. Niets was natuurlijk minder waar.

De politiek – uw eigen vertegenwoordigers dus, met uw inspraak – beslist over wat er met die plek moet gebeuren. En dat besluit gaat boven een contract tussen partijen. Boven een kap of sloop vergunning. In de vorige blog werd dat duidelijk.

Toch is de verwarring te begrijpen. Want op hoeveel plaatsen op het internet staat niet dat de kerk ‘in 2016 gesloopt zal worden?’ Sinds dat jaar dachten mensen dat er niets meer aan te doen was.

Eén website, gewijd aan werken van Nederlandse architecten, maakte het wel érg bont: daar staat dat de kerk in 2016 gesloopt is… hieronder is dat stukje van de site geknipt en geplakt:

“1929-1931 Den Haag (ZH): church St. Theresiakerk

Centralizing church in Expressionist style, with ground-plan in the form of a Greek cross. Demolished in 2016.” Bron

Nou, gelukkig niet dus! De kerk staat er nog, en wat héél véél buurtbewoners betreft, volgende eeuw ook nog! En daarna.

Wat echter een vraag is, is waarom de foute informatie zo wijd en zijd verspreid is. En waarom niemand in de afgelopen drie jaar iets gedaan heeft om die te nuanceren of te ontkrachten? Waarom is er überhaupt in drie jaar niets gebeurd?

Het is een mysterie. Net als de foute informatie die overal rondslingert – moeten we spreken van fake news? Desinformatie?

Hoe het ook zij, de vertraging heeft in het voordeel gewerkt van de betrokken bewoners. Zij staat er nog, en een nieuwe bestemming gaat ontwikkeld worden. En de wijk mag nog meer trots op zichzelf zijn vanwege haar ‘Arc de Triomphe van Den Haag’!

Een nieuwe lentemorgen met de Theresiakerk – 2019

P.s. de beheerders van de site met de onjuiste informatie zijn op de hoogte gebracht van hun fout.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s