Het komt er binnenkort op aan.

Volgers, opgelet!

Binnenkort zal er in de Commissie Ruimte van de gemeenteraad (en daarna in de hele gemeenteraad) gesproken worden over de omgevingsvergunning voor de Theresiakerk – of eigenlijk voor de plek waar de Theresiakerk op staat.

Pas als de gemeenteraad de maatschappelijke bestemming van deze plek, dit hart van de wijk, zou wijzigen, kan Kavel BV tot sloop en nieuwbouw overgaan.

Zover mag het niet komen!

Hoe meer betrokkenen op die vergadering (altijd een woensdag ochtend) op de publieke tribune aanwezig zijn, hoe meer impact we zullen hebben. Dus houdt uw woensdag ochtenden alvast vrij.

Leest u ook eens de onderbouwing die gemaakt is om de sloop te rechtvaardigen. Een grote supermarkt (denk aan de vrachtwagens die dagelijks komen bevoorraden) zou geen negatieve invloed hebben op de luchtkwaliteit, of op het milieu in de wijk. Deze onderbouwing is zeker niet een objectief rapport, en het is aan u en ons, aan de burger, om kritisch te volgen wat hier in staat, en zo nodig dit met argumenten te weerleggen! Als u dat wil, kunt u bij de vergadering ook inspreken.

Volg ons en volg de gemeentelijke info (hier) om up to date te zijn.

N.B. Deze en andere relevante documenten zijn ook te vinden onder het kopje ‘gemeente’ op deze site.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s