Wat is zo bijzonder aan de Theresiakerk?

IMG_20190225_175713074 (2)

Zo vangt de Theresiakerk het avondlicht op een februari-avond. In 1931 werd de bouw voltooid, als een van de plekken van verbinding in de toen nieuwe wijk Rustenburg-Oostbroek.

De wijk, gebouwd naar een aangepast plan van de beroemde Nederlandse architect Berlage, was en is een wijk van harde werkers, geen kapsones, vriendelijke mensen. Nu een wijk die zoekt naar oriëntatie. Vroeger verdeeld naar christelijke gezindten, nu een wijk met onnoemelijk veel talen, religies en culturen.

De kerk wordt sinds meer dan 10 jaar niet meer door de Rooms-katholieke parochie gebruikt, en staat op de rol voor sloop. Maar… alles is nog niet beslist. Er is nog een sprankje hoop. In plaats van sloop en de bouw van een supermarkt plus woontoren, zou de kerk bewaard kunnen blijven en opnieuw een plek van verbinding in de wijk kunnen zijn. Plannen zijn gekomen en gegaan… een teken misschien dat sloop niet de bedoeling is?

Raadpleging en participatie van de buurtbewoners is in het verleden slecht verlopen. Deze website wil daar iets aan doen. Lees de blog. Reageer. Like onze facebookpagina. Volg ons op twitter. Vul onze vragenlijst in. Doe mee en redt de Theresiakerk!

Advertentie

3 gedachten over “Wat is zo bijzonder aan de Theresiakerk?

  1. Waarom niet een echt wijk- of buurtcentrum? Iets dat de bewoners met elkaar laat kennismaken of een vrijblijvende manier door bv een inloopcafë.
    Een Hoogvliet hebben we niet nodig met AH aan de overkant en veel kleine winkeltjes en supermarkten.
    En zeker geen groot parkeerdag zodat de straten nog meer verstopt raken en de lucht wordt vervuild.
    Waarom kan ik niet gewoon een bericht plaatsen? Moet nu via FB, terwijl dat emailadres al jaren niet meer klopt. Weer een extra drempel om te reageren helaas.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s